εβδομάδα 10

Το μωρό σου είναι τώρα περίπου 3 μέχρι 3,5 εκατοστά. Σχηματίζονται τα αυτιά του. Ο αντίχειρας και ο δείκτης ξεχωρίζει ο ένας από τον άλλο.Το πρόσωπο του μωρού σας γίνεται όλο και πιο διακριτό κάθε μέρα, με το στόμα, τη μύτη και ρουθούνια να είναι σαφώς ορατά. Το δέρμα του είναι σαν λεπτό διάφανο χαρτί, αλλά αργότερα γίνεται μια πολυεπίπεδη μεμβράνη και χάνει μεγάλο μέρος από τη διαφάνειά της.Είναι ήδη ένας μικρός άνθρωπος, απλά τα όργανα του πρέπει να αναπτυχθούν.


Να τρέφεσαι σωστά και ισορροπημένα σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ειδικά όμως τις πρώτες 12 εβδομάδες πρέπει να δίνεις στο μωρό σου ότι είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη των οργάνων του.

Κάποιες αισθήσεις σου έχουν γίνει πιο ευαίσθητες, για παράδειγμα η όσφρηση και η οσμή είναι τελείως διαφορετικές τώρα. Ακόμη και το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο. Τα ούλα σου λόγω της αυξημένης αιμάτωσης μπορεί να ματώνουν πιο εύκολα, φρόντισε την υγιεινή του στόματος σου σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επισκέψου τον οδοντίατρο σου ακόμη και προληπτικά μόλις συμπληρώσεις το 1ο τρίμηνο. Ενημέρωσε τον οδοντίατρο για την εγκυμοσύνη και αυτός θα διαχωρίσει προσεκτικά τις απαιτούμενες θεραπείες σε επείγουσες και μη.