εβδομάδα 29

Το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ξεκινά! Στις επόμενες βδομάδες το μωρό προπονείται και αναπτύσσει τις λειτουργίες του σώματος του. Μπορεί να αισθάνεσαι σύντομα πονάκια, το οποία σε προϊδεάζουν για το πώς θα είναι οι πρώτες ωδίνες.

Το βάρος σου από εδώ και πέρα θα αυξηθεί πολύ, αν λάβεις υπόψη και την ανάπτυξη που θα έχει το παιδί σου η οποία θα είναι ραγδαία. Οι πνεύμονες του και ο εγκέφαλός του ωριμάζουν με εξαιρετική ταχύτητα. Μείωσε την ποσότητα φαγητού και αύξησε την συχνότητα των γευμάτων. Αυτό θα βοηθήσει και να παίρνεις τα απαραίτητα στοιχεία με την τροφή αλλά και θα περιορίσεις το αίσθημα καούρας από το στομάχι σου. Τα προβλήματα με το έντερο ίσως να επιδεινωθούν από εδώ και πέρα γιατί μειώνεται ο διαθέσιμος χώρος στην κοιλιά σου. Στο τρίτο τρίμηνο το μωρό αυξάνει σε ύψος και βάρος και χρειάζεται μια καλή διατροφή από εσένα. Τα πρηξίματα στα πόδια, οι ενοχλήσεις, η δυσφορία ίσως πολλαπλασιαστούν σε ένταση.


Αμνιακό υγρό - Πλακούντας - Καρδιά

Ο γιατρός σου παρακολουθεί πέρα από την ανάπτυξη του μωρού, την ποσότητα του αμνιακού υγρού, τον πλακούντα αλλά και την καρδιά του μωρού.Η ποσότητα του αμνιακού υγρού είναι μία πληροφορία εξαιρετικά χρήσιμη για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.