Η ιατρός Καλλιόπη Ευαγγέλου σπούδασε ιατρική στη Bratislava της Σλοβακίας, από όπου αποφοίτησε το 1999 με τον τίτλο Doctor of medicine. Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Π. Ιατρείο Τσαριτσάνης / Κ.Υγείας Ελασσόνας και ξεκίνησε την ειδικότητα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας κάνοντας το τμήμα της Γενικής Χειρουργικής στο Κουτλιμπάνειο Τριανταφύλλειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αργότερα εργάστηκε επί ενάμιση χρόνο ως υπεράριθμη ειδικευόμενη της Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Φλώρινας.

Συνέχισε στη Γερμανία την ιατρική ειδικότητα, αρχικά από το 2003 ως ειδικευόμενη στη Γυναικολογία και Μαιευτική στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική κλινική του Düsseldorf, υπό τη διεύθυνση του Prof. H. G. Bender. Εκεί απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία στη χειρουργική μαστού και μαθήτευσε στην ομάδα της Prof. Nietz.

Στη συνέχεια, από το 2005 και ως το 2006 εργάστηκε ως ειδικευόμενη στην μαιευτική και γυναικολογία στο St. Barbara Krankenhaus του Attendorn, Κέντρο πυελικού εδάφους και από το 2007 ως το 2010 στο St. Martinushospital Olpe, Κέντρο μαστού και Κέντρο πυελικού εδάφους και Λαπαροσκοπικής Γυναικολογίας. Εκεί κέρδισε μεγάλη εμπειρία σε όλο το φάσμα της γυναικολογικής και ουρογυναικολογικής χειρουργικής, καθώς και στη χειρουργική μαστού. Ήταν διαδοχικά υπεύθυνη για τη μαιευτική κλινική, τον χειρουργικό τομέα και τον ογκολογικό τομέα της κλινικής, όπου και ήταν υπεύθυνη για τη διενέργεια των κλινικών μελετών της κλινικής. Παράλληλα, όντας υπεύθυνη μαιευτηρίου, είχε στο ενεργητικό της πάνω από 750 τοκετούς με μεγάλη εμπειρία κυρίως στους “επεμβατικούς” κολπικούς τοκετούς (εμβρυουλκίες).

Τελείωσε την ειδικότητα το 2011 και συνέχισε από το 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2015 σαν επιμελήτρια στο Luisenhospital Aachen, ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό κέντρο του Πανεπιστημίου Άαχεν. Εκεί έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, στη διερεύνηση και χειρουργική αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, αλλά και στη χειρουργική ογκολογικών περιστατικών. Παράλληλα συνέχισε να συγκεντρώνει εμπειρία στη Μαιευτική με πάνω από 2000 τοκετούς στο ενεργητικό της με μεγάλο ποσοστό VBAC τοκετών. Παράλληλα παρέδιδε μαθήματα μαιευτικής σε φοιτητές της ιατρικής σχολής Aachen, και ήταν εκπαιδεύτρια σε μαθητευόμενες μαίες της σχολής μαιών του Aachen και σε νοσηλευτές χειρουργείου και εργαλειοδότες των αντίστοιχων σχολών του Aachen.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και παρουσιάσεις ιδιαίτερων περιστατικών σε διάφορα ελληνικά και γερμανικά περιοδικά, ενώ από το 2007 έχει ξεκινήσει μία πιλοτική μελέτη και διατριβή, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κολωνίας πάνω στην Ψυχοογκολογία και συγκεκριμένα πάνω στις ψυχολογικές επιπτώσεις και βιώματα ασθενών με καρκίνο του μαστού που υποβάλλονται σε προεγχειρητική χημειοθεραπεία. Σχετικό πόστερ παρουσιάστηκε σε παγκόσμιο συνέδριο μαιευτικής και γυναικολογίας.

Λαμβάνει τακτικά μέρος σε προγράμματα συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης (CME), ενώ είναι μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Μαιευτικής και Γυναικολογίας (DGGG), της Γερμανικής Εταιρίας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (AGE), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ενδοσκοπικής Γυναικολογίας (ESGE) και της Εταιρίας Ουρογυναικολογίας και πυελικού εδάφους(AGUB).