Ο ιατρός Γεώργιος Καραδαγλής σπούδασε ιατρική στο Brno της Τσεχίας, από όπου αποφοίτησε το 2000 με τον τίτλο Doctor of medicine. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε το 2003 την ιατρική ειδικότητα, αρχικά ως ειδικευόμενος στην αναισθησιολογία για 10 μήνες στο Zentralklinikum Suhl Γερμανίας, ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Jena.

Στη συνέχεια, από το 2004 και ως το 2010 εργάστηκε αρχικά ως ειδικευόμενος στην Μαιευτική και Γυναικολογία στο St. Josefshospital Krefeld, ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό κέντρο του πανεπιστημίου Düsseldorf, και στο St. Martinushospital Olpe, Κέντρο μαστού και Κέντρο πυελικού εδάφους. Εκεί  κέρδισε μεγάλη εμπειρία σε όλο το φάσμα της Γυναικολογικής και Ουρογυναικολογικής χειρουργικής, καθώς και στη Χειρουργική μαστού. Ήταν διαδοχικά υπεύθυνος για τη μαιευτική κλινική, τον χειρουργικό τομέα και τον ογκολογικό τομέα της κλινικής, όπου και ήταν υπεύθυνος για τη διενέργεια των κλινικών μελετών της κλινικής και υπεύθυνος συντονισμού των ογκολογικών ιατρικών συμβουλίων των Νοσοκομείων Olpe και Siegen. Παράλληλα, όντας υπεύθυνος μαιευτηρίου, είχε στο ενεργητικό του πάνω από 750 τοκετούς με μεγάλη εμπειρία κυρίως στους “επεμβατικούς” κολπικούς τοκετούς (εμβρυουλκίες). Χάρη στις εξαιρετικές του δεξιότητες και γνώσεις, ανέλαβε καθήκοντα επιμελητή από το 3ο έτος της ειδικότητας.

Τελείωσε την ειδικότητα το 2010 και συνέχισε από το 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2015 σαν επιμελητής στο Luisenhospital Aachen, ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό κέντρο του Πανεπιστημίου Άαχεν. Εκεί έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, στη διερεύνηση και χειρουργική αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, αλλά και στη χειρουργική ογκολογικών περιστατικών. Παράλληλα συνέχισε να συγκεντρώνει εμπειρία στη μαιευτική με πάνω από 2200 τοκετούς στο ενεργητικό του με μεγάλο ποσοστό VBAC τοκετών. Ταυτόχρονα παρέδιδε μαθήματα σε φοιτητές ιατρικής, και ήταν τακτικός εκπαιδευτής σε μαθητευόμενες μαίες της σχολής μαιών του Aachen και σε νοσηλευτές χειρουργείου και εργαλειοδότες των αντίστοιχων σχολών του Aachen.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και παρουσιάσεις ιδιαίτερων περιστατικών σε διάφορα ελληνικά και γερμανικά περιοδικά, ενώ από το 2007 έχει ξεκινήσει μία πιλοτική μελέτη και διατριβή, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολωνίας πάνω στην Ψυχοογκολογία και συγκεκριμένα πάνω στις ψυχολογικές επιπτώσεις και βιώματα ασθενών με καρκίνο του μαστού που υποβάλλονται σε προεγχειρητική χημειοθεραπεία. Σχετικό πόστερ παρουσιάστηκε σε παγκόσμιο συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Λαμβάνει τακτικά μέρος σε προγράμματα συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης (CME), ενώ είναι μέλος της Γερμανικής Εταιρίας Μαιευτικής και Γυναικολογίας (DGGG), της Γερμανικής (AGE) και Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ενδοσκοπικής Γυναικολογίας (ESGE) και της Εταιρίας Ουρογυναικολογίας και πυελικού εδάφους(AGUB).